The story of 2013

Assalamualaikum readers :)

Susahkan nak cari duit lepas SPM ni? Tapi syukur Alhamdulillah ada my older cousin yang offer kerja dekat company dia. Just working as a sale assistant for Dezahra Fashion & Design at Mutiara Damansara KL. Memang tempat kerja tu jauh dari rumah aku. Its okay lah dah biasa berjauhan daripada family kan masa duduk hostel dulu.

Baru berapa hari habis SPM dah start kerja and start berpisah balik dengan family. Nak cari duit punya pasalkan hahaa. Bukan saja2 pun, just nak kurangkan beban parents aku tu. Sekali sekala nak jugak merasa hasil titik peluh sendiri kan. Sekali dah dapat gaji tu memang best lah wuhuuu :>

But i'll always remind myself. Jangan jadi boros sangat! Memang tujuan utama aku kerja sebab nak beli phone baru je sebenarnya. Eh hellooo aku tak macam sesetengah budak yang boleh minta apa-apa je daripada parents diorang and then terus dapat. Woww bagai menatang minyak yang penuh tu! Sometimes tu kenalah usaha sendiri jugak kan.

Be independent! Thats what i kept telling myself. Since dah masuk 18 tahun ni kan kenalah belajar berdikari sikit. Ececehh! Ini semua poyo hahaa :D